Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola

Hírek

Környezetvédelmi akadályverseny

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt Környezeti nevelés pályázata keretében környezetvédelmi akadályversenyt tartottunk 2017. szeptember 27-én. Sajnos a rossz idő miatt nem tudtunk sem a Csónakázó-tónál, sem az iskola udvarán megtartani a programunkat. Célunkat nem adtuk fel, szem előtt tartottuk a környezetvédelem fontosságát, ezért az iskola folyosója, termei, illetve tornaterme adott otthont akadálypályánknak. Az indulás előtt minden csoportnak menetlevelet kellett készítenie, melybe az adott állomáson elért pontszám került.
Az első akadálynál a tanulók Hulladékos totót tölthettek ki.
A második akadálynál Földünket ábrázoló  papírkákat rejtettünk el, melyeket adott idő alatt kellett az osztályoknak megtalálniuk. Ez volt a "rókavadászatunk".
A harmadik állomás  szelektív konténereket ábrázoló puzzle kirakót rejtett, melyet a legrövidebb idő alatt össze kellett rakni.
A negyedik állomásnál a feladat szókirakó volt. Adott betűvel kellett 2 perc alatt minél több növény illetve állat nevét lejegyzetelni.
Az ötödik állomás izgalmas szelektív hulladékválogatást rejtett.
A hatodik állomásnál minden tanuló szemére kendő került és az ízlelésé, szaglásé, tapintásé volt a főszerep.  Zöldségek és gyümölcsök ízét és illatát kellett felismerni, valamint terményeket tapintás útján megfejteni.
A hetedik állomásnál  minden csapatnak le kellett adnia a menetlevelét, mely az összegyűjtött pontokat rejtette, illetve a szerencsén múlt az, hogy az osztály hány darab jutalommal térhetett "haza", ugyanis a jutalmat a lufik belseje rejtette, amihez a lufi kidurrantása után lehetett hozzájutni.
A jó időre majdnem egy hetet kellett várnunk, amikor is minden osztály a számára térképen megjelölt helyen kellett az iskola területén vagy az iskola környékén a hulladékot összegyűjtenie. Itt a hulladékgyűjtés és szebb környezet kialakítása mellett a térképpel való tájékozódás volt a fő célunk.
2017. október 4-én programunk zárásaként, hogy a természet védelmét és a növények szeretetét tovább is fenntartsák a tanulók, ezért minden osztály sorsolás útján egy növényt választhatott, melyet a terembe kell elhelyezniük és ápolniuk. Ezen a napon került sor a szakiskolás és készségfejélesztő iskolába járó tanulók plakátkészítő versenyének eredményhirdetésére is. Jutalmazásnál fontos szempontnak tartottuk, hogy mindenki, aki készített plakátot jutalomban részesüljön.
Az elmúlt egy hét alatt nem csak a természetvédelem , hanem a környezeti nevelés, szemléletformálás is célunk volt. Mivel a gyermekek játszva tanulnak, ezért úgy gondoljuk ezzel a programmal sikerült a kitűzött célunkat elérnünk, mely a természet szeretete és megóvása volt.

 

<< Vissza az előző oldalra

Megosztás:  Facebook
kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron,