Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola

Hírek

Héreg, környezetvédelmi erdei iskola

Tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt Környezeti Nevelés pályázat keretében, 15 általános iskolás tanuló vehetett részt jutalmul Héregen, a környezetvédelmi erdei iskolában, 2018.09.05-07 között.
Már az első napon sem tétlenkedtünk, igyekeztünk szebbé varázsolni környezetünket, éppen ezért az ablakokba virágokat ültettünk, valamint az iskola folyosóján lévő virágokat ápolgattuk, földet cseréltünk rajtuk. Minden tanuló saját magának is ültetett virágot, melyet a tábor végén haza is vihetett. Ebéd után Héregre mentünk, ahol megtisztítottuk környezetünket az eldobott hulladékoktól, valamint terményeket, faleveleket gyűjtöttünk a másnapi plakátunkra. Illetve védett növényeket, virágokat tanulmányozhattunk. Este rókavadászaton vettünk részt.
A második nap reggelén a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési alosztályának két munkatársa látogatott el hozzánk. A környezetvédelmi programok mellett, bűnmegelőzési programokon is részt vehettünk, illetve rókavadászatként állatok képeit gyűjthettük össze, melyből a végén ki kellett választanunk a védett állatokat. Megbeszéltük melyik állat hol él, illetve miért védett az az állat. Tízóraira gyümölcsökből gyümölcssalátát készítettünk, majd jóízűen elfogyasztottunk.
Ebéd után csoportokat alakítottunk, majd a terményekből, falevelekből, ágakból plakátokat készítettünk. Uzsonna után megismerhettük a szelektív hulladékok szétválogatásának fontosságát, lehetőségeit, majd csoportokat alakítva mi is gyakoroltuk, hogy melyik hulladékot hova és milyen módon kell elhelyezni.
Vacsora igazi meglepetés volt a gyerekek számára, mivel a közeli étterembe látogattunk el, ahol 7 féle pizzát kóstolhattunk addig, amíg meg nem telt a pocakunk. Vacsora után festegettünk, társas játékoztunk, biliárdoztunk, illetve megbeszéltük a környezetvédelem fontosságát.
A harmadik napon, reggeli után emlék nyakláncokat készítettünk. Kis fa medálra filccel rajzoltunk fel egy számunkra kedves emléket, ami a tábor alatt született.
Héreget elhagyva, az iskolába visszaérve, kipakolás után átsétáltunk a Csónakázó-tóhoz. Út közben hulladékot gyűjtöttünk, illetve a tó környékét is megtisztítottuk az eldobott hulladékoktól. Összesen 8 zsák szeméttel tértünk „haza”.
Úgy gondoljuk, hogy az itt megtapasztalt és átélt élmények által a tanulókat közelebb hoztuk a természethez, illetve ők is fontosan fogják tartani azt, hogy védjék a közvetett és közvetlen környezetüket.

<< Vissza az előző oldalra

Megosztás:  Facebook
kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron,