Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola

Hírek

Erzsébet Tábor, Zánka

2017. júliusában újra felejthetetlen napokat tölthettünk Zánkán az Erzsébet Táborban. Már az indulás napján első célállomásunk Tapolca volt, ahol a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban található kiállítás megtekintése után a barlangban csónakázhattunk. Majd ezt követően foglaltuk el szállásunkat a táborban. A csoportunk a  lila színt kapta, ezáltal egész héten lila színben tündökölhettünk. Az első napon egy Regula Móka nevű játékot kellett a gyerekeknek több állomáson keresztül végigjátszaniuk, mely rejtve a táborban illetve a Balatonban való viselkedés szabályait foglalta magába. Ezt követően szaladtunk le a strandra, hogy minél előbb birtokba vehessük a Balatont.  Este tábornyitó ceremónián vettünk részt, amit sajnos elmosott az eső, így a sportcsarnokban került megrendezésre. Az eltöltött napok alatt rengeteg programban volt részünk: kalandpark, hadipark, csúszdapark, sétahajókázás 2 alkalommal, sárkányhajózás, éjszakai túra, trambulinozás 2 alkalommal valamint Honfoglaló, illetve Szafari játék állomásain is végigmehettünk. A sárkányhajózásnál Csabai Edvin kenus, tizenhétszeres maraton kenu világbajnok volt a segítségünk. Mindennapok hőseivel is találkoztunk: a mentősök bemutatták a helyes újraélesztés, sebkötözés gyakorlatát, a tűzoltóságnál egy gőzzel teli sötét sátorban kellett keresztül mennünk, ahol akadályok is voltak a földön, ezzel illusztrálva azt, ha tűz van, akkor a füstben mennyire nem tud az ember tájékozódni. A katonaság munkatársai fegyvereket adtak a gyerekek kezébe, illetve „menetfelszerelésben” fegyverrel a kezükben kellett kúszniuk, mászniuk a gyerekeknek egy váltóverseny keretében. Ami viszont a legjobban tetszett a gyerekeknek: a kutyabemutató. Nagyon aranyos a kiskutyától a nagy testű kutyáig mindenféle kutyával találkozhattunk. Különféle ügyességi gyakorlatokat mutattak be együtt a gazdik a kutyusokkal.
Az egy hét alatt annyira jó programok voltak, hogy egyik-helyről a másikra kellett szaladnunk, nehogy valamiről lemaradjunk.
Egész héten nagyon jó időnk volt ( kivéve 3 éjjel, mert esett az eső), hogy minden nap tudtunk a Balatonba fürdeni, illetve az éjszakai túránkat sem mosta el az eső. Volt olyan nap, amikor még ebédelni sem mentünk fel a partról, hanem pizzát ebédeltünk közösen.
Tábor zárásaként a gyerekek megkapták az egész héten át tartó versenyeinknek a jól megérdemelt jutalmát: okleveleket, édességeket.
Utolsó napon olyan jó időnk volt, hogy ellátogattunk a Veszprémi Állatkertbe is, ahol egy fóka bemutatót, a Vörös varik etetését illetve a Dinó Parkot is meg tudtuk tekinteni.
Fáradtan, de tele élményekkel tértünk haza.

<< Vissza az előző oldalra

Megosztás:  Facebook
kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron,