Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola

Köszöntő

                          Szeretettel és örömmel köszöntöm a honlapunkra ellátogató kedves érdeklődőt!

Ön a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola honlapját olvassa. Már a címéből is kitűnik, hogy intézményünk két intézményegységgel rendelkezik és több feladatot is ellát.
Intézményegységeink, az általános iskola és speciális szakiskolai intézményegység, amelynek a vezetője Csák Ágnes, valamint az EGYMI intézményegység. Igazgatóként az intézmény vezetése mellett az EGYMI intézményegység vezetője is vagyok. Munkámat még egy intézményvezető helyettes is segíti Gáspárné Markotán Gabriella személyében. Ő elsősorban a speciális szakiskola szakmai irányítója.


Az általános iskola és speciális szakiskolai intézményegységünk többségében tanulásban akadályozott, korlátozott létszámban értelmileg akadályozott vagy halmozottan sérült (mozgáskorlátozott, gyengénlátó, vak, autista) gyermekeket oktat, nevel, kisiskolás kortól kezdődően a szakma megszerzéséig.


Iskolánk a közoktatási feladatok ellátása mellett főiskolai hallgatók, és gyógypedagógiai asszisztensek képzéséhez kapcsolódó gyakorlat vezetését is ellátja.


Szakmai munkánkban a szülők igénye, a ránk bízott tanulók nevelési szükséglete fejeződik ki, melyek tükrében keressük a választ az új kihívásokra, a „mit?”, „mikor?”, „mennyit?” és „hogyan?” kérdésekre.


Munkánk során felhasználjuk mindazt a gyógypedagógiai ismeretanyagot, amelyet intenzív tanfolyamokon, szakmai tanácskozásokon, konzultációkon, szakirodalmakon keresztül a sok éves gyakorlat birtokában megszereztünk.


Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) az együttnevelésre vállalkozó iskolák speciális megsegítését látja el, melynek keretében a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók integráltan történő nevelését, oktatását végzi habilitációs-rehabilitációs kötelező órák keretében. Elmondhatjuk, hogy egy felnőtt társadalom akkor válik elfogadóvá, ha a szociális tanulás már gyermekkorban elkezdődik. Itt kapcsolódik a fogyatékkal élők társadalmi integrációja az oktatáshoz.


Az EGYMI-ben státuson lévő gyógypedagógusok végzettségüket tekintve minden sérülés ellátását végezhetik. Az érdeklődő szülők, pedagógusok, szakemberek számára tanácsadás keretén belül személyes vagy telefonos megsegítést nyújtunk.


Célunk a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók érdekeinek figyelembevételével egy segítő és szolgáltató ellátás biztosítása.


Az intézményközi együttműködést fontosnak tartjuk. Az intézményi jó gyakorlatok átvételét minden érdeklődő számára biztosítjuk.


Bízunk benne, hogy szakmai célkitűzéseink egyaránt szolgálják a szülők, a tanulóink és kollégáink igényeinek kielégítését, valamint teret ad önmegvalósításuknak.


                                     Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek,
                                     Megtanulnak türelmesnek lenni.
                                     Ha a gyerekek bátorítva élnek,
                                     Megtanulnak bizalommal élni.
                                     Ha a gyerekek megdicsérve élnek,
                                     Megtanulják megbecsülve érezni magukat.


                                     Ha a gyerekek méltóságban élnek,
                                     Megtanulják az igazságot.
                                     Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat,
                                     Megtanulnak hinni.
                                     Ha a gyerekek hitelesen élnek,
                                     Megtanulják, mit jelent szeretet.
                                     Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek,
                                     Megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.    /Dorothy Law Holtz/

 


                                                                                                                                             Bacsó Ágnes
                                                                                                                                                 igazgató

Megosztás:  Facebook
kodowanie html5 css, projektowanie stron internetowych , PSD2HTML, PSD HTML, proste strony www, cięcie PSD, tworzenie stron,